Sivil Toplumla İlişkiler Başkanlığı

Ankara Rumelililer Derneğinden DEVA Partisine ziyaret Ankara Rumelililer Derneğinden DEVA Partisine ziyaret

24 Kas 2023

Ankara Rumelililer Derneğinden DEVA Partisine ziyaret

Ankara Rumelililer

Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Seyfettin Saralar ve yönetim kurulu üyeleri, DEVA Partisi Genel Merkezini ziyaret ederek Genel Başkan Yardımcısı, Sivil Toplumla İlişkiler Başkanı ve İstanbul Milletvekili Hasan Karal ile bir araya geldi.

Ziyarette Milletvekili Karal’a dernek hakkında bilgi veren Dernek Başkanı Saralar Bulgaristan, Yunanistan, Kosova, Arnavutluk, Bosna Hersek ve Makedonya’yı kapsayan Rumeli bölgesinde yaşayan Türklerin gerek mübadele döneminde gerekse farklı sebeplerle Anadolu topraklarına göç ettiğini anımsattı. Türkiye’de de Rumeli kökenli vatandaşların bir araya gelerek kurduğu 500 civarında dernek ve sivil toplum kuruluşu bulunduğunu kaydeden Saralar, “Anadolu topraklarında şu an milyonlarca Rumeli kökenli vatandaşımız var, bu sayı Ankara’da ise yaklaşık 350 bin. Biz de Ankara Rumelililer Kültür ve Dayanışma Derneği çatısı altında Başkentte soydaşlarımızla bir araya geldik. Kültürümüzü yaşatma gayreti içindeyiz. Yaşanmış olan göçün unutulmaması için dernek olarak aktif bir şekilde çalışıyoruz. Ayrıca yaşanan olayların manevi bir iklimle gelecek nesillere aktarılması için de anıt yapılması için çalışma halindeyiz.” dedi.

DEVA Partisi Sivil Toplumla İlişkiler Başkanı Karal ise, Türkiye’nin demografik ve sosyolojik yapısının çok çeşitli olduğunu ifade ederek, “Sivil toplum kuruluşlarımızın talepleri ile ilgili DEVA Partisi olarak müstakil çalışmalar yürütüyoruz. Sizlere de çalışmalarınızda kolaylıklar ve başarılar diliyoruz.” diye konuştu.

Milletvekili Karal, dernek yöneticilerine nazik ziyaretleri dolayısıyla teşekkür etti.

  • İLGİLİ ETİKET:
  • #SIVIL TOPLUM

SONRAKİ HABER

Sağlıkta gelinen tablo hiç iyi değil

Sık Sorulan Sorulara Cevaplar

24 Kas 2023