Sivil Toplumla İlişkiler Başkanlığı

Cemevi Hayatımızın Gerçeğidir Cemevi Hayatımızın Gerçeğidir

16 Ara 2022

Avrupa Alevi Düşünce Derneği Çankırı İl Başkanı Aynur Aslan ve Ali Yeşiltaş’tan oluşan temsil heyeti yaptıkları faaliyetler hakkında bilgilendirmelerde bulunmak ve destek istemek için DEVA Partisi Sivil Toplumla İlişkiler Başkanı Hasan Karal’ı parti genel merkezinde ziyaret etti.

Gerek Türkiye’de gerekse yurtdışında yaşayan Alevi vatandaşların karşılaştıkları sorunlar ve örgütlenme demografileri üzerine görüş alışverişinde bulunulan görüşmede ibadet ve inanç özgürlüğü hususlarına da değinildi. Çankırı’da yapılan Cemevi hakkında destek talebinde bulunan Aslan, devletin Cemevlerinin inşa ve işletilmesinde daha fazla yardımda bulunmasını talep ettiklerini de kaydetti.

Yaptıkları faydalı görüşmeye matuf, Alevi vatandaşların sorun ve taleplerini dikkatle etüt edeceklerini söyleyen DEVA Partisi Sivil Toplumla İlişkiler Başkanı Hasan Karal, “Alevi de bizimdir, Cemevi de bizimdir. Cemevi hayatımızın vazgeçilmez gerçeğidir. Bizim gönlümüzde herkese yer vardır” sözleri ile Cemevi taleplerimizin karşılanmasında destek olacaklarını da belirtti. Görüşmenin ardından DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’a uğrayarak yapılan sohbet sonrasında hatıra fotoğrafı çekinildi.

  • İLGİLİ ETİKET:
  • #SIVILTOPLUMLAILIŞKILER
  • #DEVAPARTISI
  • #AVRUPA ALEVI DÜŞÜNCE DERNEĞI
  • #SIVIL TOPLUM
  • #SIVIL TOPLUMLA İLIŞKILER

SONRAKİ HABER

Ortak Akıl İçin Ortak Eylem Şart!

Sık Sorulan Sorulara Cevaplar

16 Ara 2022