Sivil Toplumla İlişkiler Başkanlığı

Fizyoterapistlerimizin Dertlerine Çare Olacağız! Fizyoterapistlerimizin Dertlerine Çare Olacağız!

21 Ara 2022

Türkiye Fizyoterapistler Derneği Başkanı Tülin Akçay Düger ve Başkan Yardımcısı İlknur Olça Erden Türkiye’de çalışan 40 bin dolayındaki fizyoterapistin acil çözüm bekleyen ekonomik sorunları başta olmak üzere mesleki, özlük ve idari problemlerini paylaşmak ve destek istemek için DEVA Partisini ziyaret etti.

Parti genel merkezinde Sivil Toplumla İlişkiler Başkanı Hasan Karal tarafından kabul edilen heyet adına konuşan dernek başkanı Düger, “Fizyoterapistlerin mesleki eğitimleri gün geçtikçe niteliksizleşti, 110 üniversitede bölüm açıldı ve aşırı mezun veriyoruz, ülkemizin ihtiyaçları dikkate alınarak bir planlama yapılması gerekiyor. Mevzuat boşluklarından ötürü sağlık sisteminde tıkanma ve aksamalar yanı sıra kamuda fizyoterapist istihdamında yetersizlikler oluştu. Bizler fizyoterapistlerin hizmet alanlarını ve haklarını çerçeveleyen çağdaş ve güçlü bir düzenleme yapılmasını istiyoruz. Fizyoterapi mezunları özel sektörde çalışamadığı gibi kendi kliniklerini de açamıyor. Bu zulmün bitmesini istiyoruz” dedi.

Türkiye Fizyoterapistler Derneği’ni temsilen gelen heyetin sunum ve raporlarını inceleyen Hasan Karal “DEVA Partisi olarak sağlık işkolunda yaşanan sorunları ve bu kabilde sağlık sisteminde yapmayı taahhüt ettiğimiz reform ve yenilikleri içeren kapsamlı bir eylem planı açıkladık ve bunu sizlere de takdim ettiğimiz gibi matbu haline de getirdik, partimizin resmi internet sitesinde de paylaşıma koyduk. Biz sağlık hizmetlerinde çalışan emekçilerimizin taleplerine her zaman yüksek bir dikkat ve itina ile yaklaştık, yaklaşıyoruz. Sağlık çalışanlarının önemli bir kesimini oluşturan siz fizyoterapistler derneği yönetiminin dile getirdiği husus ve konuları da hususiyetle inceleyecek ve ilgili birimlerimizde müzakere edeceğiz. Şunu söylemek isterim ki bugün olduğu gibi yarında yeni ve farklı sorunlar olacak ve oluşacaktır. Bu itibarla bizler DEVA Partisi olarak sorunun paydaşlarının çözümünde paydaşı olması gerektiği anlayışıyla sizlerle her zaman diyalog ve işbirliği içinde olacağız ki sorunlar biran önce çözülsün ve sağlık sistemimiz en nitelikli ve hızlı bir şekilde hizmet verebilsin. Bu bağlamda nazik teşrif ve bilgilendirmeleriniz için tekrar teşekkür ediyor hep birlikte ülkemize ve insanlarımıza DEVA olmayı diliyorum” dedi.

  • İLGİLİ ETİKET:
  • #TÜRKIYE FIZYOTERAPISTLER DERNEĞI
  • #FIZYOTERAPI
  • #DEVAPARTISI
  • #SIVIL TOPLUMLA İLIŞKILER
  • #SIVIL TOPLUM

SONRAKİ HABER

Sivil Toplumla İlişkiler Başkanlığı Haftalık Toplantımızı Gerçekleştirdik

Sık Sorulan Sorulara Cevaplar

21 Ara 2022