Sivil Toplumla İlişkiler Başkanlığı

Sendikal Yaşamı Özgürleştireceğiz! Sendikal Yaşamı Özgürleştireceğiz!

16 Ara 2022

Savunma Büro ve Destek Hizmet Sendikası (SAV-DES) Genel Başkanı Tuncay Cengiz ve başkan yardımcıları Yusuf Pehlivan, Mücettin Şimşek işkollarında yaşadıkları sorunları paylaşmak ve sorunlarının çözümünde destek istemek gayesiyle DEVA Partisi Sivil Toplumla İlişkiler Başkanı Hasan Karal’ı parti genel merkezinde ziyaret etti.

SAV-DES yetkilileri yaptıkları bilgilendirme sunumlarında; Memurların aldıkları ücretle geçinemediklerini, Memur Sen’in baskısıyla yasalaşan yüzde 2’lik örgütlenme barajı münasebetiyle özgür ve bağımsız sendikacılığın yok olacağını ve bu yasa maharetiyle yeni sendikal yapıların oluşumunun tamamen yok edilmek istendiğini, kendi işkollarında personel rejimi uygulamalarının büyük zafiyete maruz kaldığını, kamudaki işe alım ve terfi süreçlerinde liyakat ve ehliyet prensiplerine uyulmamasından büyük rahatsızlık duyduklarını, kamuda eşit işe eşit ücret kriteri başta olmak üzere adil ve hakkaniyetli bir çalışma hayatı istediklerini de kaydettiler.

SAV-DES sendikası yöneticilerine yaptıkları bilgilendirmeden ötürü teşekkür eden Hasan Karal, “Sorunlarınızı görüyor ve kaygılarınızı paylaşıyoruz. Tüm bu sorunlarınıza çare olmaya talibiz. Ülkede kurum ve denetleme diye bir şey kalmadı. Maalesef, Türkiye kamu düzeni büyük bir erozyon yaşamaktadır. Başkancı-Otoriter Rejim kamu yönetimindeki sorunları daha da derinleşmiş; tepeden gelen bozulma kamu düzeninin her seviyesine nüfuz etmiştir. Hükümet seviyesindeki bu yozlaşma, kamu çalışanlarını da hantallaşmaya, oto-sansür uygulamaya ve işlevsizleşmeye, kamusal duyarsızlığa itmiştir. DEVA Partisi yönetimin başındaki bozulmanın farkında olduğu kadar içten bozulmanın da farkındadır. Bu yüzden, Yarına Atılım Eylem Planımız ’da da bahsettiğimiz gibi, “Ötekileştirme hissi doğuran tüm uygulamaları ortadan kaldıracağız. Sendikaların önüne konan tüm antidemokratik engelleri de kaldıracağız” Diyerek destek ve iş birliğini artırma sözü verdi.

  • İLGİLİ ETİKET:
  • #SIVILTOPLUMLAILIŞKILER
  • #SIVILTOPLUM
  • #SAVDES
  • #SAVUNMA BÜRO VE DESTEK HIZMET SENDIKASI
  • #SAVUNMA
  • #SENDIKA
  • #YARDIMCI HIZMETLER SINIFI

SONRAKİ HABER

Cemevi Hayatımızın Gerçeğidir

Sık Sorulan Sorulara Cevaplar

16 Ara 2022