Sivil Toplumla İlişkiler Başkanlığı

SÜRÜCÜ EĞİTİMİ İŞVERENLER SENDİKASI İLE İSTİŞARELERDE BULUNDUK! SÜRÜCÜ EĞİTİMİ İŞVERENLER SENDİKASI İLE İSTİŞARELERDE BULUNDUK!

19 Eki 2022

Sürücü Eğitimi İşverenler Sendikası Başkanı Nihat Polat ve yönetim kurulu üyeleri sektörde yaşanan sorun ve sıkıntılarını paylaşmak için DEVA Partisini ziyaret etti.

Parti genel merkezinde DEVA Partisi Sivil Toplumla İlişkiler Başkanı Hasan Karal tarafından karşılanan heyet adına açıklamalarda bulunan Başkan Nihat Polat, Türkiye’deki 4018 sürücü kursunu temsilen DEVA Partisini ziyarete geldiklerini, yıllardır kangren haline gelen sorunlarının halen çözülmediğinden bahisle sürücü kurs ve eğitiminin mevzuat ve uygulama yönergelerinin geliştirilerek tamamen AB standartlarına evrilmesi gerektiğini kaydetti.

Türkiye’de sürücü eğitimi eksikliklerinin ve kurs sektöründeki sorunların çözülmemesinin trafik kazalarındaki artışları tetiklediğini söyleyen Başkan Nihat Polat, “Problemlerimizi ilgili ve yetkili makamlara anlatmaktan dilimizde tüy bitti. Büyük bir ilgisizlik ve umursamazlıkla karşı karşıyayız. Ekonomik ve özlük sorunlarımız gün geçtikçe azalacağına artıyor. Bu böyle gitmez, gitmemeli!” dedi.

Sürücü eğitimi ve kurslarının niteliklerinin artırılmasının hayatiyetine atfen Sürücü Eğitimi İşverenler Sendikası’nın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren DEVA Partisi Sivil Toplumla İlişkiler Başkanı Hasan Karal, “Sürücü kurslarında hem teorik hem de pratik standartta eğitim kalitesini artırmak ve ilgili tüm mevzuatlarımızı AB kriterlerinin üzerine çıkarmamız gerekiyor. Sürücülerimizin insan ve çevre haklarına duyarlı, karşılıklı saygıya dayalı bir trafik kültürünü geliştirmesi adına sürücü kurslarımızın verdikleri eğitimin çok önemli olduğuna inanıyorum. Bu minvalde paylaştığınız sorun ve sıkıntıları partimizin ilgili birimleriyle paylaşmak ve tüm bunlara çözümler sunmak için çalışacak ve sizlerle başlayan bu mühim ilişkilerimizi artırarak geliştireceğiz” dedi.

  • İLGİLİ ETİKET:
  • #SÜRÜCÜ
  • #SÜRÜCÜ EĞITIMI IŞVERENLER SENDIKASI
  • #HASAN KARAL
  • #ALI BABACAN
  • #SIVIL TOPLUM

SONRAKİ HABER

Türkiye'ye Demokrasi Ve Barış Kadınla Gelecek!

Sık Sorulan Sorulara Cevaplar

19 Eki 2022