Sivil Toplumla İlişkiler Başkanlığı

TİMOSEN’den DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Karal’a ziyaret TİMOSEN’den DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Karal’a ziyaret

25 Eyl 2023

TİMOSEN’den DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Karal’a ziyaret

Toplu İş Makinaları Operatörleri Sendikası (TİMOSEN) Genel Başkanı Ahmet Sert, DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı, Sivil Toplumla İlişkiler Başkanı ve İstanbul Milletvekili Hasan Karal’ı ziyaret ederek sorunlarını dile getirdi.

DEVA Parti’li Hasan Karal, parti genel merkezinde TİMOSEN Başkanı Ahmet Sert’i ağırladı. Görüşmede Ahmet Sert, sendikanın çalışmaları hakkında Karal’a bilgi verdi. İş makinesi operatörleri olarak deprem, sel, yangın, çığ, heyelan gibi afetler ile arama, kurtarma ve olayların etkilerini ortadan kaldırma çalışmalarında hayati öneme sahip bir meslek grubu olduklarını belirten TİMOSEN Başkanı Sert, buna karşın en büyük mesleki sorunlarının iş kazaları ve emek hırsızlığı olduğunu belirtti. Sendika olarak mesleki sorunların çözümü için birçok projeyi hayata geçirdiklerini ifade eden Sert, “6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ve ilgili yönetmeliklerin uygulanmadığı için sahada meydana gelen kazalar yüksek oranda önlenebilir olmasına rağmen önlenemiyor ve yaralanmalar ve hatta ölümler oluyor. Meslektaşlarımız çok zor çalışma şartları altında görev yapıyor. Birçoğu emeğinin karşılığını alamıyor. Yetkisiz verilen operatörlük belgeleri çok büyük sıkıntılara yol açıyor. Meslektaşlarımız, elverişli koşulların olmadığı çalışma sahalarında görev yapmak zorunda kalıyor. Biz sendika olarak sorunların çözümü için elimizden gelen her türlü desteği sağlıyoruz. DEVA Partisi olarak sizlerden meslektaşlarımızın sorunlarının çözümü konusunda yardımcı olmanızı istiyoruz” dedi.

DEVA Parti’li Hasan Karal da, parti olarak sivil toplumla işbirliği içinde mesleki sorunların çözümü için çalışmalar yürüttüklerini belirterek, “İş makinası operatörlerinin çok zor şartlar altında, çok önemli bir görev ifa ettiğini biliyoruz. Çalışma şartlarının düzelmesi, olası kazaların önlenebilmesi ve iş makinesi operatörlerinin çalışma hayatında gereken değeri alabilmeleri için DEVA Parti’si olarak yanlarında olacağız” şeklinde konuştu.

  • İLGİLİ ETİKET:
  • #TARIM-ORMAN-İŞ

SONRAKİ HABER

DEVA Partili Karal, Diploma Denklik Mağdurlarının sorun ve taleplerini dinledi

Sık Sorulan Sorulara Cevaplar

25 Eyl 2023