Sivil Toplumla İlişkiler Başkanlığı

Temsilde Eşitlik ve Gelirde Adalet DEVA İle Gelecek! Temsilde Eşitlik ve Gelirde Adalet DEVA İle Gelecek!

01 Şub 2023

İstanbul Romanlar Konfederasyonu Başkanı Erkan Altaç ve yönetim kurulu üyeleri Romanların siyasete katılımı konusunda yaşanan temsil eksikliğini ve Roman vatandaşların güncel sorunlarını paylaşmak ve çözüm yollarını istişare etmek için DEVA Partisi Sivil Toplumla İlişkiler Başkanı Hasan Karal tarafından parti genel merkezinde kabul edildi.

Konfederasyonlarının dört federatif yapı tarafından teşekkül ettiğini kaydeden Altaç, Roman vatandaşları örgütlendirme hususunda büyük zorluklar yaşadığını ifade ederek, “Sadece İstanbul’da 750 bin Roman kardeşimiz var ancak siyasette adil bir şekilde temsil edilemiyoruz, bürokraside de öyle” diyerek dertlendi.

Roman kültürü hakkında bilgilendirmelerde bulunan Altaç , “Yeni kuşak, Roman kültüründen oldukça uzaklaşıyor. Bu nedenle Romence üzerine çalışmalar yapıyoruz. İstanbul’un 39 ilçesinden 30’unda Roman mahallesi var. Türkiye genelinde ise roman olmayan il yok. Gerek müzik gerek dans ile de olsa Roman kültürünün etkileri Türkiye’nin doğusunda da batısında da hissediliyor. Ancak siyaset ve bürokraside temsiliyetimiz çok çok az. İBB’de bir tane bile Roman temsilcimiz bulunmuyor. Temsiliyette yaşadığımız adaletsizlik sosyo-ekonomik sorunları ve gelir adaletsizliği yaşamamızı da derinleştiriyor” dedi.

Başkan Altaç ve yönetim kurulu üyelerine ziyaretleri ve yaptıkları samimi sunumları dolayısıyla teşekkürlerini sunan Karal, “Roman kardeşlerimizin, artan ekonomik zorluklar yüzünden yaşadığı sorunları biliyoruz. Temsil edilemediklerini de biliyoruz. Biz bu zulümlere tanık olduğumuz için bu partiyi kurduk. Biz ölüme, hesaba inanan insanlarız. Bu zulüm döneminin bitmesi lazım. Biz genel başkan da dahil olmak üzere makam talebimiz yok, gelecek nesillere güzel bir Türkiye bırakmak için herkes için çalışıyoruz. Türkiye’nin el atmadık sorunu bırakmadık. Her alana parmak basıyoruz. Tarım da ne yapacağız, mülteciler konusunda, KHK’lılar konusunda ne yapacağız, bunlar hep belli. Buyrun birlikte çalışalım dedik herkese. Bu çalışmalara herkes destek verdi. Bu çabaların arkasında bir değişim ateşi, vatanseverlik var. Önemli olan farklılıkları bir kenara koyup hep birlikte Türkiye’yi düzlüğe çıkarmak, demokrasiyi ve temsilde adaleti temin etmek” dedi.

  • İLGİLİ ETİKET:
  • #İSTANBUL ROMANLAR KONFEDERASYONU
  • #DEVA PARTISI
  • #ROMAN
  • #SIVIL TOPLUMLA İLIŞKILER

SONRAKİ HABER

Uyuşturucu ile Mücadelede Devleti Daha Etkin Hale Getireceğiz!

Sık Sorulan Sorulara Cevaplar

01 Şub 2023