Sivil Toplumla İlişkiler Başkanlığı

Türkiye’yi Tüketici Güven Endeksinin En Yukarılarına Çıkaracağız! Türkiye’yi Tüketici Güven Endeksinin En Yukarılarına Çıkaracağız!

23 Kas 2022

Devremülk ve Tüketici Mağdurları Derneği Başkanı Veysel Saltan ve Başkan Yardımcısı İsmail Kalaycıoğlu, Türkiye’de devremülk satış, kullanım ve yükümlülükleri ile ilgili mevzuat boşlukları ve yaşanan mağduriyetleri paylaşmak ve destek istemek için DEVA Partisini ziyaret etti.

DEVA Partisi Sivil Toplumla İlişkiler Başkanı Hasan Karal tarafından parti genel merkezinde kabul edilen heyet, hazırladıkları rapor üzerinden sundukları bilgilendirmelerle, Türkiye’de büyük bir devremülk sorunu bulunduğunu; ortalama 8 milyon kişinin devremülk mağduru olduğunu kaydederek; gerek hukuksal boşluklar ve mevzuat eksikliği nedeniyle gerekse tüketici bilincinin eksikliği hasebiyle mahkemelerde ciddi oranda icra ve anlaşmazlık davaları bulunduğunu, yoğun bir usulsüzlük ve hukuksuzluk yaşandığını kaydetti.

Hükümetin duyarsız tavırları nedeniyle devremülk sorunun Türkiye’nin kanayan yaralarından birisi haline getirildiğini söyleyen Hasan Karal, “Devremülk sorununda denetimin sağlanması ve artırılması yanı sıra hukuka aykırılıklar noktasında caydırıcı cezalarda getirilmesi gerekiyor. Çağcıl yasal düzenlemelerle birlikte tüketicileri koruyan mekanizmalarında güçlendirilmesine ihtiyaç var. Hükümet maalesef vatandaşlarının yani tüketicilerin finansal güvenliğini hiçe saymaya devam ediyor. Biz inşallah sizler gibi duyarlı ve donanımlı STK’larımızla elbirliği içerisinde gerek devremülk meselesinde gerek tüketicilerimizi mağdur ve istiskal eden diğer alanlarda ilgili hukuki, adli ve idari tedbirleri alarak vatandaşlarımızın alın terinin, emeklerinin çalınmasına, istismarına fırsat vermeyeceğiz. Tüm bunları birlikte yapacağız. Yaşanabilir Türkiye’yi birlikte, sizlerle el ele inşa edeceğiz” dedi.


  • İLGİLİ ETİKET:
  • #SIVIL TOPLUMLA İLIŞKILER
  • #SIVIL TOPLUMLA İLIŞKILER BAŞKANLIĞI
  • #TÜKETICI HAKLARI
  • #DEVREMÜLK VE TÜKETICI MAĞDURLARI DERNEĞI
  • #DEVREMÜLK VE TÜKETICI MAĞDURLARI

SONRAKİ HABER

Sivil Toplumla İlişkiler Başkanlığı haftalık toplantımızı gerçekleştirdik

Sık Sorulan Sorulara Cevaplar

23 Kas 2022