Sivil Toplumla İlişkiler Başkanlığı

Uyuşturucu ile Mücadelede Devleti Daha Etkin Hale Getireceğiz! Uyuşturucu ile Mücadelede Devleti Daha Etkin Hale Getireceğiz!

03 Şub 2023
Uyuşturucu ile Mücadelede Devleti Daha Etkin Hale Getireceğiz!

Toplumsal Uyuşturucu ile Mücadele Derneği Başkanı Leyla Kavalcı ve yönetim kurulu üyeleri, son yıllarda çığ gibi artan uyuşturucu kullanımı konusundaki vahim fotoğrafı paylaşmak ve çözümcü politikaları paylaşmak gayesiyle DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Karal’ı ziyaret etti.

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Sivil Toplumla İlişkiler Başkanı Hasan Karal ve yardımcıları tarafından kabul edilen heyet, her geçen gün sayı ve çeşit olarak artan uyuşturucu maddeler konusunda ve Türkiye’yi bekleyen tehlikeler hususunda bilgi vererek, yaptıkları çalışmalar hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Türkiye’de rehabilitasyon merkezlerine olan ihtiyacın had safhada olduğunu ve uyuşturucu sorununun siyasetin gündeminde daha etkin ve geniş bir şekilde yer bulması gerektiğini kaydeden dernek başkanı Kavalcı, “Uyuşturucu ile mücadelede, bireyler korkuyor, yardım alamıyor. Aile, çocuğunun uyuşturucu ile mücadelesini desteklese bile bağımlılıkla nasıl mücadele edileceğini onlar da bilmiyor. Ayrıca çocuk esirgeme kurumlarında çokça görülen bağımlılık sorunları var. Bu kurumlardan bu çocukların neden kaçtığını öğrenmeliyiz. Devletten bu konuda destek göremiyoruz. Devletin bizim gibi sorumluluk alan vatandaşların arkasında olması lazım. Devlet bizim derneğimize rehabilitasyon merkezi açma izni vermiyor. İlerleyen zamanlarda proje bazlı eğitimler yapmayı düşünüyoruz. Pilot okullar seçip bağımlılıkla ilgili seminer ve eğitimler vermeyi hedefliyoruz. Şu anki bağımlılıkla mücadele yöntemleri kısıtlı oysa daha kapsamlı iyileştirmeler yapılması gerekiyor” dedi.

Derneğe yaptığı sunum ve çalışmaları dolayısıyla tebrik ve teşekkür eden Hasan Karal, “Bu mücadeleyi sürdürülebilir kılmak çok zor. Bu yola baş koymanız çok takdir edilesi. Güzel bir mücadele başlatmışsınız. Tabii, uyuşturucu ile mücadele sadece rehabilitasyon merkezi açmak değil, bu insanların çevresini değiştirmek lazım. Tedavilerde devletin maddi desteğini arttırmak lazım. Kaybettiğimiz bir genç, kaybettiğimiz bir gelecek demektir. Uyuşturucu ile mücadelenin bir diğer katmanı da o bataklığı kurutmaktır. Bu maddelerin yayılmasını önlemektir. Biz de sizler gibi gece gündüz çalışıyor, Türkiye’nin geleceği üzerine 22 alanda neler yapmalıyız dedik. Lütfen özellikle sağlık alanında yayınladığımız eylem planımızı okuyunuz. Sizler gibi değerli ve saha tecrübesi olan kardeşlerimizin fikirlerini öğrenmek bizim için çok elzem. Bu ülkenin tüm sorunlarına deva olacağız” diye konuştu.

  • İLGİLİ ETİKET:
  • #DEVA PARTISI
  • #SIVIL TOPLUMLA İLIŞKILER BAŞKANLIĞI
  • #SIVIL TOPLUM
  • #UYUŞTURUCU
  • #UYUŞTURUCUILEMÜCADELE
  • #TOPLUMSAL UYUŞTURUCU ILE MÜCADELE DERNEĞI
  • #BAĞIMLILIK

SONRAKİ HABER

Sendika Yasasını İLO Normlarına Çıkaracağız!

Sık Sorulan Sorulara Cevaplar

03 Şub 2023