Sivil Toplumla İlişkiler Başkanlığı

VETERİNER HEKİMLERLE SEKTÖRÜN SORUNLARINI KONUŞTUK... VETERİNER HEKİMLERLE SEKTÖRÜN SORUNLARINI KONUŞTUK...

11 May 2022

VETERİNER HEKİMLERLE SEKTÖRÜN SORUNLARINI KONUŞTUK...

40 bin üyesiyle 92. Yaşını kutlayan Türkiye Veteriner Hekimler Derneği yönetimi sektörün ve mensuplarının sorunlarını ve çözüm önerilerini istişarede bulunmak gayesiyle DEVA Partisini ziyaret etti.

Dernek Başkanı Dr. Gülay Ertürk ve yönetim kurulu üyelerini parti genel merkezinde ağırlayan DEVA Partisi Sivil Toplumla İlişkiler Başkanı Hasan Karal, Türkiye’nin sağlık, hayvancılık ve gıda sektörlerindeki sorunlar ve vahim sıkıntılar başta olmak üzere veteriner hekimlerin çözüm bekleyen talep ve problemlerini konuştu.

Konuyla ilgili çalışma ve önerilerini ihtiva eden raporlarını sunan Dr. Gülay Ertürk, veteriner hekimlerin mesleki haklarının olduğu kadar Türk hayvancılığın ve ekonominin geliştirilmesi, hayvan sağlığı ve halk sağlığının korunması, hayvan sevgisi kadar yaşam hakkına saygının da arttırılması gerektiğini söyledi.

Sektörün tamamen milli, yerli ve ehil bir zihniyetle yönetilmesi gerektiğini kaydeden Dr. Gülay Ertürk, “Sektörümüz maalesef gayri milli, yabancı ve ehliyetsiz bir zihniyet tarafından yönetilmektedir. Türk ekonomisinin temelinde, tarım ve hayvancılık vardır düşüncesiyle, bizler ithalata dayalı politikaları değil, yerli üretimi, milli perspektifi geliştirmeyi hedefleyen bir misyonu savunuyoruz. Bu iktidar döneminde gittikçe azaltılan yetki ve sorumluluklarımızın geri iadesi mümkün olduğu takdirde, ülkemiz hayvancılığını geliştirmek için, geçmişte olduğu gibi bugün de can siperane gayret göstereceğimizi, ülkemize dönük biyolojik teröre karşı mücadele edeceğimizi belirtmek istiyorum” dedi.

Ziyaretten ve karşılıklı istişareden duyduğu memnuniyeti ifade eden Hasan Karal, “Veteriner hekimler, hayvansal üretimden ve insan sağlığına hizmetten gelen ama millet olarak yeterince fark etmediğimiz çok büyük bir vazife ve güce sahipsiniz. Sunduğunuz raporda da belirttiğiniz gibi maalesef ülkemizde gerek bitkisel ve gerekse hayvansal üretimde İthalata dayalı politikalar inatla sürdürülmektedir. Canlı hayvan ve et ithalatının hayvancılığımıza verdiği zarar yadsınamaz. Halen halkımızın dünyanın en pahalı etini tükettiği bir gerçektir. Çiğ süt alımında uygulanan politikalar sonucu sütçü inekler kasaba gönderilmektedir. Bu durum önümüzdeki günlerde daha fazla et ve kasaplık hayvan ithalatının yapılacağı sinyallerini vermektedir. Diğer yandan bitkisel üretim de yüzü aşkın ürün ithalatı yapılmaktadır. Son günlerde bazı hayati ürünlerde yapılan gümrük sıfırlaması ile çiftçimizin daha da mağdur duruma düşeceği kaçınılmazdır. İnşallah siz değerli dostlarımızla el ele vererek gerek veteriner hekimlerimizin sorunlarını gerekse sektörün kangren haline gelmiş problemlerini çözecek ve ülkemizi muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkaracağız! diye konuştu.

  • İLGİLİ ETİKET:
  • #HASAN KARAL
  • #ALI BABACAN
  • #VETERINER
  • #HEKIM
  • #AŞI
  • #ILAÇ
  • #TARIM
  • #HAYVAN PAZARI
  • #MÜCTEBA
  • #VETERINER HEKIMLER DERNEĞI

SONRAKİ HABER

AMACIMIZ ENGELLİLERİN TAKDİR VE DUALARINA MAZHAR OLMAKTIR

Sık Sorulan Sorulara Cevaplar

11 May 2022