Sivil Toplumla İlişkiler Başkanlığı

SAĞLIK HAKKI DA TEMEL BİR İNSAN HAKKIDIR! SAĞLIK HAKKI DA TEMEL BİR İNSAN HAKKIDIR!

31 Ağu 2022

Ankara ÇÖLYAK Derneği Başkanı Mehmet Tanrıseven ve Başkan Yardımcısı Zahide Genç ve yönetim kurulu üyelerinden oluşan heyet derneklerini tanıtmak, yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi vermek ve destek istemek gayesiyle DEVA Partisini ziyaret etti.

DEVA Partisi Sivil Toplumla İlişkiler Başkanı Hasan Karal, yardımcıları Nutku Akın ve Avk. Zeki Kaplan tarafından parti genel merkezinde misafir edilen heyet başta ÇÖLYAK hastalığı, belirtileri ve alınması gereken önlemler hakkında kısa bilgilendirmelerde bulundu.

Kamuoyunda ince bağırsak hastalığı olarak ta bilinen Çölyak hastalığının bir çok hastalık ve rahatsızlıkların sebebi ve tetikleyicisi olduğunu, kansere kadar evrilebileceğini, glutensiz diyet dışında başkaca bir tedavisi de bulunmadığı, Türkiye’de teşhis edilmiş 100 binden fazla hastası bulunduğunu kaydeden ÇÖLYAK Derneği Başkanı Mehmet Tanrıseven, “Biz ÇÖLYAK Derneği olarak devletin çölyak ödemesini artırmasını istiyoruz. Bugün hasta başına aylık 170 lira ödeniyor. Bugün glutensiz bir ekmek 15 – 30 TL arasında satılıyor. Biz Çölyak hastaları olarak insanca yaşamak istiyoruz. Misafirliğe bile gidemiyoruz. Mutfak masraflarımızın önemli bir kısmını glutensiz ekmek ve gıralar oluşturuyor.” Dedi.

ÇÖLYAK Derneği yöneticileri olarak yaptıkları bilgilendirme ve enformasyon için teşekkür eden Hasan Karal, “Ayrım gözetmeksizin tüm vatandaşlarına sağlıklı, güvenceli ve insan onuruna yakışır bir hayat sürdürmek devletin en asli görevidir. Bu bağlamda talebiniz insanca yaşamak için, sağlıklı yaşamak için Çölyak hastalarına yapılan desteğin artırılması gibi son derece meşru son derece makul ve son derece vicdani bir taleptir. Biz DEVA Partisi olarak güzel ülkemizin güzel insanlarına mümkün olan en yüksek bedensel ve ruhsal sağlık standardına sahip olma hakkına inanıyoruz ve savunuyoruz. Biliyorsunuz sağlık hakkı, uluslararası hukukla korunan temel bir insan hakkıdır. Türkiye’de insan hakları genellikle siyasal haklar üzerinde odaklanılmıştır halbuki sağlık hakkını da eşit oranda dile getirmek gerekir ki sağlık hizmetlerinin ve kurumlarının kalite ve performansını bu farkındalık etkileyecektir. Bu minvalde ÇÖLYAK Derneği gibi kuruluşlarımızın varlığını çok önemli ve değerli görüyorum. Çaba ve gayretlerinizi çok önemli ve değerli görüyorum. Zikrettiğiniz hususları DEVA Partisinin sağlık politikaları masasıyla paylaşacağım. Amacımız sağlıklı, mutlu, müreffeh, özgür, adil ve büyük bir Türkiye’dir!” diyerek misafirlere tebrik ve teşekkürlerini sundu.

  • İLGİLİ ETİKET:
  • #ÇÖLYAK
  • #HASAN KARAL
  • #SAĞLIK
  • #SIVIL TOPLUM
  • #DEVA PARTISI
  • #GENEL MERKEZ SIYASET
  • #SIYASET
  • #RIZE
  • #ANKARA

SONRAKİ HABER

ÖĞRETMENLER CANIMIZ VE ONURUMUZDUR!

Sık Sorulan Sorulara Cevaplar

31 Ağu 2022