Sivil Toplumla İlişkiler Başkanlığı

ÖĞRETMENLER CANIMIZ VE ONURUMUZDUR! ÖĞRETMENLER CANIMIZ VE ONURUMUZDUR!

15 Eyl 2022

Türkiye’nin Avrupa Birliği desteği ile gerçekleştirdiği PİKTES (sığınmacı ve göçmenlerin eğitimi-entegrasyonu) projesi bağlamında Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde görev yapan 3 bin 200 öğretmeni temsilen Abdulsamet Özyurt, Mehmet Ali Elma ve Gonca Ünal’dan oluşan heyet düşük ücret ve iş güvencesizliği sorunları başta olmak üzere yaşadıkları çeşitli haksızlıkları ve problemleri paylaşmak ve destek istemek için DEVA Partisini ziyaret etti.

DEVA Partisi Sivil Toplumla İlişkiler Başkanı Hasan Karal ve yardımcıları Avk. Zeki Kaplan ve Nutku Akın tarafından karşılandıktan sonra toplantı salonunda misafir edilen heyetle yapılan istişare toplantısında; sığınmacı ve göçmenlere Türkçe öğretmek ve entegrasyonlarını sağlamak için 6 yıldır geçici görevle ve çok düşük ücretle çalıştıklarını söyleyen PİKTES öğretmeni Abdulsamet Özyurt, kadro ve insanca yaşayabilecekleri bir ücret istediklerini kaydederek, “Günde en az 6 saat çalışıyoruz. Kadrolu öğretmenlerle aynı işi yapıyoruz. Ancak iş güvencemiz yok. Ücretlerimiz çok komik. Aynı yaptırım ve sorumluluklara tabiyiz fakat iş özlük, mesleki ve ekonomik haklara gelince ayrımcılığa tabi tutuluyoruz. Hakkımızı istiyoruz” dedi.

DEVA Partisinin emeğin ve emekçilerin sorunlarına her zaman duyarlı ve dikkatli bir parti olduğunu kaydeden Hasan Karal, öğretmenlik mesleğinin misyonu ve nosyonu gereği iş güvencesinin ve insanca yaşam meselesinin olmazsa olmaz olduğunu kaydederek, “Öğretmenin sözleşmelisi, ücretlisi, kadrolusu, vekili olmaz. Öğretmen öğretmendir. Hükümet öğretmen açığını kapatmak için uygulamaya koyduğu sözleşmeli, ücretli ve vekil öğretmenler mutsuz, zor ve sıkıntılı koşullar altında görev yapıyorlar. Eğitimde süreklilik sözleşmelilik, vekillik uygulamalarıyla sağlanamaz. Bu tür ayrımcı uygulamalar okullarda huzuru bozuyor, eğitimde verimi ve kaliteyi düşürüyor. 'Öğretmenin kendisini devlete adaması gerekirken vekillik, sözleşmelilik, ek ders ücretlilik vesaire uygulamasıyla öğretmen, okulunu ve mesleğini benimseyemez duruma geliyor. Hükümetin izlediği yanlış eğitim politikaları nedeniyle zaafa uğrayan öğretmenlik mesleği bu tür ayrımcı uygulamalarla daha da itibarsızlaşmaktadır. Sorunlu, problemli, sıkıntılı, geçinemeyen öğretmen, sağlıklı öğrenci yetiştiremez. Öğretmenlikte insan sevgisi esastır. Bu itibarla yaşadığınız sıkıntıları ve düşürüldüğünüz haksız durumları anlıyoruz. DEVA Partisi olarak her zaman yanındayız ve sesiniz olmaya devam edeceğiz” dedi.

  • İLGİLİ ETİKET:
  • #PIKTES
  • #HASAN KARAL
  • #DEVA PARTISI
  • #SIVIL TOPLUM GENEL MERKEZ
  • #SIYASET
  • #DERNEKLER
  • #ÖGRETMENLER

SONRAKİ HABER

Barış Dolu Türkiye’yi Emekçilerle El Ele İnşa Edeceğiz!

Sık Sorulan Sorulara Cevaplar

15 Eyl 2022