Sivil Toplumla İlişkiler Başkanlığı

SAĞLIK SİSTEMİ YAP BOZ TAHTASINA DÖNDÜ! SAĞLIK SİSTEMİ YAP BOZ TAHTASINA DÖNDÜ!

19 Eki 2022

Hürriyetçi Çağlık Sen yönetimi, sağlık sisteminde yaşanan kangren haline gelmiş sorunlar başta olmak üzere sağlık çalışanlarına yapılan baskı, haksız ve hukuksuz uygulamalar hakkında bilgilendirme ve istişarelerde bulunmak için DEVA Partisi Sivil Toplumla İlişkiler Başkanı Hasan Karal’ı ziyarete geldi.

AKP iktidarları döneminde övünülerek uygulanan yap boz sağlık politikalarının sonuçlarının sağlık çalışanları ve halk sağlığı açısından yıkım getirdiğini kaydeden sendika başkanı Muhammet Birinci, sağlık çalışanlarına dönük uygulanan ücret politikaları, mobbing, baskı, adaletsiz, haksız ve hukuksuz uygulamalar nedeniyle iş barışı ve iş veriminin kalmadığını söyledi.

DEVA Partisi olarak erişilebilir, ücretsiz, eşitlikçi ve nitelikli sağlık hizmetini savunduklarını kaydeden Başkan Hasan Karal, sendika temsilcilerini ağırladığı toplantı odasında yaptığı açıklamada, sağlık çalışanlarımıza yoksulluk sınırı temel ücret için esas alınarak yapılan işin niteliği, eğitim durumu, iş riski, çalışma yılı gibi kriterler ile giydirilmiş ücret skalası belirlenmelidir. Aksi halde eşit işe eşit ücret kriterini bozmuş olursunuz. Öte yandan sağlık sistemimiz finansman, organizasyon ve yönetim açısından koruyucu sağlık hizmetlerine odaklanarak yeniden inşa edilmelidir. Biz DEVA Partisi olarak sağlık hizmetlerini sunanlar ve alanlar örgütleri aracılığıyla hizmetlerin planlanmasından sunulmasına kadar karar alma süreçlerinde yer almalıdır. Mevcut iktidar anlayışı olan ben yaptım oldu zihniyetinin ülkemizi ve sağlık sistemimizi getirdiği nokta ortadadır” dedi.

  • İLGİLİ ETİKET:
  • #SAĞLIK
  • #HÜRRIYETÇI SAGLIK SENDIKASI
  • #HASAN KARAL
  • #ALI BABACAN
  • #SIVIL TOPLUM

SONRAKİ HABER

SÜRÜCÜ EĞİTİMİ İŞVERENLER SENDİKASI İLE İSTİŞARELERDE BULUNDUK!

Sık Sorulan Sorulara Cevaplar

19 Eki 2022