Sivil Toplumla İlişkiler Başkanlığı

Türkiye'ye Demokrasi Ve Barış Kadınla Gelecek! Türkiye'ye Demokrasi Ve Barış Kadınla Gelecek!

10 Kas 2022

Ben Seçerim Derneği yöneticileri Nilden Bayazıt, Sena Kaleli, Binnaz Toprak ve Özlem Kaygusuz’dan oluşan temsil heyeti hazırladıkları raporu sunmak için “Türkiye'de Kadın Siyasetçilerin Durumu ve Beklentiler” adlı raporu sunmak ve sonuçları hakkında istişarede bulunmak için DEVA Partisini ziyaret etti.

Parti genel merkezinde DEVA Partisi Sivil Toplumla İlişkiler Başkanı Hasan Karal tarafından karşılanan heyet raporda yer alan “Siyasi Partiler ile Sivil Toplum Kuruluşları arasındaki ilişkinin zayıf olması; Sistemli bir ilişkisinin kurulmasının önemi ve bu ilişkinin çözüm odaklı olması gerekliliği; Türk siyasetinde kadın siyasetçilerinin durumu, Kadın siyasetçiler nasıl desteklenebilir ve nasıl kalıcı kılınabilir?” konu alt başlıkları hakkında bilgi ve istişarelerde bulundu.

Rapor ve proje sonuçları hakkında bilgilendirmelerde bulunan dernek temsilcileri siyasi partilerdeki kadın kotası, kadına güven ve demokratik temsiliyet hakkında sunum ve telkinlerde bulundu.

DEVA Partisi Kadın Politikaları Başkanlığı’nın uzman ve akademisyenler mihmandarlığında hazırladığı ‘Kadın Politikaları Eylem Planı’ hakkında bilgi veren DEVA Partisi Sivil Toplumla İlişkiler Başkanı Hasan Karal, şunları kaydetti;

Önümüzdeki seçimi etkileyecek birden fazla faktör var. Son dönemde yaşanan ekonomi, siyaset ve insan hakları konusunda yaşanan krizler bu faktörlerin başında geliyor. Seçimin kaderini değiştirecek diğer bir faktör ise kadınlarımız başta olmak üzere ilk kez oy kullanacak olan genç seçmenler olacak.

Biz DEVA Partisi olarak kadının şiddet, nafaka, istihdam, emek, güvence gibi çok temel hayati sorunlarına dikkat çeken bir kadroyuz. Kadınların sorunlarının tonu giderek de yükselmektedir. Ancak tüm bu problemlerin çözüm yeri siyasettir yani DEVA Partisidir. DEVA Partisi kadın sorununun derinliğine inanan, dayanışma ilkesiyle hareket eden, demokrat kimliğini öne çıkartmış, bu konuda en ciddi çalışmaları yapmış bir siyasi partidir.

Bu minvalde Ben Seçerim Derneği olarak hazırlamış olduğunuz rapor ve çalışmayı çok kıymetli buluyor ve gönülden tebrik ediyorum. Şunu söylemek istiyorum, önümüzdeki genel seçime baktığımızda Türkiye’de güçlü ve katılımcı bir demokrasinin olmasının tek yolu toplumun her kesiminin özellikle de kadınların yerel ve genel yönetimlerde aktif olarak rol almasından geçiyor. Kadınların aktif olarak rol almadığı bir yönetim demokrasi rejiminin aksak kalmasına yol açar. Türkiye’de eksiksiz bir demokrasi için tüm STK’lar kadın adaylara daha fazla yer vermelidir.

  • İLGİLİ ETİKET:
  • #KADINDEVADIR
  • #SIVILTOPLUMLAILIŞKILER
  • #SIVILTOPLUM
  • #BENSEÇERIM
  • #TEMSILDEADALET

SONRAKİ HABER

Türkiye’yi Dünya’yı Yönetir gibi Yönetmek Lazım

Sık Sorulan Sorulara Cevaplar

10 Kas 2022