Sivil Toplumla İlişkiler Başkanlığı

Türkiye’yi Dünya’yı Yönetir gibi Yönetmek Lazım Türkiye’yi Dünya’yı Yönetir gibi Yönetmek Lazım

15 Kas 2022

İnternasyonel İş İnsanları Derneği (INTISAD) Kurucu Başkanı Av.Selahattin Par; Mehmet Güzen, Erol Taşkın, Mehmet Par ve Neslihan Varol’dan oluşan heyeti ile iş dünyası, ekonomi ve tarım alanlarındaki faaliyetlerini paylaşmak, bu konulardaki gözlemlerini ve tavsiyelerini istişare etmek için DEVA Partisini ziyaret ettiler.

DEVA Partisi Sivil Toplumla İlişkiler Başkanı Hasan Karal’ın parti genel merkezinde ağırladığı heyet, ekonomik krize dair yaptıkları çalışmaların ve çözüm önerilerinin sunumu gerçekleştirdi. 76 il, 46 ülkede faaliyet gösterdiklerini belirten Par, globalleşen dünyada Türkiye’nin Dünya’yı yönetir gibi yönetilmesi gerektiğini ifade etti. Türkiye’deki dernek kültürünü geliştirmek ve dünya çapında başarılı, etkili ve bağımsız bir sivil toplum örgütü kurmayı amaçlayarak yola çıktıklarını söyleyen Par; danışmanlık sektöründen, sağlık sektörüne, ticaretten, arıcılığa, futbol kulübü yönetimine kadar farklı alanlarda aktif olduklarını iletti.

2017’den bu yana yürüttükleri faaliyetler hakkında bilgilendirmelerde bulunan dernek temsilcileri, Vergi Kanunu’nda yapılabilecek değişikliklerle Türkiye’nin içinde olduğu ekonomik krizden kurtulmasının mümkün olduğunu ifade ettiler. Ayrıca organik ve inovatif tarıma dair Urfa’da yürüttükleri projeyi anlatan Par; çevreyi, toprağı ve suyu koruma hedefleriyle, İsviçre ve Almanya gibi ülkelerden ithal ettikleri toprağı koruyan tarım araçlarının ar-ge çalışmalarını Urfa’da gerçekleştirdiklerini, bu projenin organik tarımı destekleyeceğini ifade etti.

Teknoloji ile donatılmış tarım üretimini desteklemenin DEVA’nın ana tarım politikalarından biri olduğunu vurgulayan DEVA Partisi Sivil Toplumla İlişkiler Başkanı Hasan Karal kendilerine, DEVA Partisi Tarım, Enerji ve Ulaştırma Politikaları Başkanlığının koordinatörlüğünde uzman ve akademisyenler tarafından hazırlanan “Tarım Eylem Planı” takdim etti ve şunları kaydetti:

Tarım sanayisinin gelişmesi %17’si hala tarım ile geçinen ülkemiz için elzemdir. Çiftçiyi desteklemek için çiftçilerin yaptığı mazot harcamalarının ÖTV’sini, gübre maliyetinin de %50’sini geri vereceğiz. Bunun yanı sıra, üretimi aksatan traktörlere haciz konulması uygulamasını da sonlandıracağız. Çiftçiye elektrik masraflarında da destek vereceğiz. Toprağımızın ilaç ve yanlış gübre kullanımları yüzünden kirlenmesini önleyecek teknolojilerin kullanımını teşvik edeceğiz.

Yürüttüğünüz faaliyetleri ve projeleri takdir ediyorum. DEVA Partisi olarak iklim değişikliğine ve sürdürülebilirliği konu alan; geleceğimize, tohumumuza, yiyecek güvenliğimize ve yeşilliğimize önem veren bir partiyiz. Köyden kente göçün neden olduğu iş gücü sorununun, teknolojik ve maddi yetersizliklerin neden olduğu problemlerin farkındayız. Bu sorunları kapsamlı boyutlarla ele alıyoruz. Çevre ve İklim Değişikliği, Ekonomi, Tarım, Sosyal Politikalar ve Afet Yönetimi’ne kadar Türkiye’nin geleceği için hayati önem arz eden her alanda çalışıyoruz. Bu alanlarla başkanlıklarımız, uzman ve akademisyenlerle, üreticiler ve sivil toplumla sıkı bir çalışma yürütüyor. Bu çalışmalarımızı Eylem Planları olarak halk ve karar alıcılarla paylaşıyoruz. Bu yönümüzle DEVA Partisi olarak, bu konularda en kapsamlı çalışmalarını yapan partiyiz.

Bugünlerimiz ve yarınlarımız için toprağımıza, suyumuza ve havamıza gözümüz gibi bakmamız gerekiyor. Biz, her vatandaşımızın sağlıklı, güvenli, yeterli ve dengeli beslenmesini sağlamayı hedefliyoruz. Üreterek zenginleşen, çiftçisinin hakkını veren bir Türkiye hayal ediyoruz.

  • İLGİLİ ETİKET:
  • #SIVILTOPLUM
  • #İNTERNASYONEL İŞ İNSANLARI DERNEĞI
  • #İNTISAD
  • #DEVAPARTSI
  • #SIVIL TOPLUMLA İLIŞKILER

SONRAKİ HABER

Türkiye’yi Tüketici Güven Endeksinin En Yukarılarına Çıkaracağız!

Sık Sorulan Sorulara Cevaplar

15 Kas 2022