Sivil Toplumla İlişkiler Başkanlığı

Tarım Orman İş Sendikası’ndan DEVA Genel Başkan Yardımcısı Karal’a ziyaret Tarım Orman İş Sendikası’ndan DEVA Genel Başkan Yardımcısı Karal’a ziyaret

18 Tem 2023
Tarım Orman Hayvancılık ve Balıkçılık İşçileri Sendikası (Lider Tarım Orman İş) Genel Başkanı Önder Sevlü ve yönetim kurulu üyeleri, DEVA Partisi Genel Merkez Sivil Toplumla İlişkiler Başkanı ve İstanbul Milletvekili Hasan Karal’ı ziyaret etti.

Yeniden Milliyetçi İşçi Sendikaları Konfederasyonuna bağlı Lider Tarım Orman İş Sendikası yönetimi, Hasan Karal’ı ziyaret ederek 14 Mayıs seçimlerinde milletvekili seçilmesi dolayısıyla tebriklerini iletti.
Sektörün sorunlarını dile getiren Sendika Başkanı Önder Sevlü, sendika faaliyet kolunda çalışan işçiler için ellerinden gelenin en iyisini yapma gayreti içinde olduklarını söyledi. Ormancılık sektöründe büyük bir yozlaşma ve kurumsal kültürde ciddi bir erozyon yaşandığını belirten Sevlü, “Üzerimizdeki sorumluluğun, yüklendiğimiz vizyon ve misyonun farkındayız. Amacımız tarım, orman ve mevsimlik işçilerinin sorunlarını, sıkıntılarını çözmek, daha refah ve mutlu bir ortamda çalışmalarını sağlamak, özlük, sosyal ve mali haklarını sonuna kadar korumaktır. Hayvancılığı, ormanı, tarımı ile yaşanabilir bir çevre oluşturmak ve tekrar kendi kendine yetebilen bir Türkiye için Tarım, Orman, Hayvancılık ve Balıkçılık sendikası olarak her türlü gayreti gösteriyoruz” dedi.
Sendikal faaliyetler hakkında da bilgi veren Başkan Sevlü, iki büyük konfederasyon arasındaki iş kolu yetki sorunları nedeniyle üyelerin sendikal haklardan yararlanamadığını, toplu sözleşme imkanından yararlanamadıklarını ve birçok işçinin mağdur olduğunu dile getirdi. Tarım orman iş kolunda 183 bin 66 işçi bulunmasına karşın sendikaya üye olan işçi sayısının ülke genelinde 53 bin civarında olduğunu ifade eden Sevlü, tüm işçileri mevsimlik işçilerin sorunları başta olmak üzere iş kolundaki tüm sorunların çözümü ve örgütlenme adına sendikaya üye olmaya davet etti.
Sivil Toplumla İlişkiler Başkanı ve İstanbul Milletvekili Hasan Karal da, DEVA Partisi olarak doğal afet, orman ve tarım dahil 23 alanda neler yapılabileceğine ilişkin araştırma yapıp çözüm önerilerini yayınladıklarını belirterek, “İşçilerimizin, emekçilerimizin sendikal faaliyetlerinde, hak aramalarında, taleplerinde, her daim yanlarındayız. Sorunların çözümü için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Ülkemizin daha adaletli, sosyal bir hukuk devleti olması için hep birlikte mücadelemizi sürdüreceğiz.” şeklinde konuştu.
  • İLGİLİ ETİKET:
  • #TARIMIN DEVA

SONRAKİ HABER

TİMOSEN’den DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Karal’a ziyaret

Sık Sorulan Sorulara Cevaplar

18 Tem 2023