Sivil Toplumla İlişkiler Başkanlığı

Türkiye Veteriner Hekimler Derneği Genel Başkanı Dr. Gülay Ertürk ile Genel Sekreter Vet. Hekim Mücteba Binici, DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı, Sivil Toplumla İlişkiler Başkanı ve İstanbul Milletvekili Hasan Karal’ı ziyaret etti. Türkiye Veteriner Hekimler Derneği Genel Başkanı Dr. Gülay Ertürk ile Genel Sekreter Vet. Hekim Mücteba Binici, DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı, Sivil Toplumla İlişkiler Başkanı ve İstanbul Milletvekili Hasan Karal’ı ziyaret etti.

12 Tem 2023

Türkiye Veteriner Hekimler Derneği Genel Başkanı Dr. Gülay Ertürk ile Genel Sekreter Vet. Hekim Mücteba Binici, DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı, Sivil Toplumla İlişkiler Başkanı ve İstanbul Milletvekili Hasan Karal’ı ziyaret etti.

Milletvekili Hasan Karal ve yardımcıları tarafından kabul edilen heyet, 14 Mayıs Genel Seçimleri dolayısıyla Karal’a hayırlı olsun temennilerini iletti. Mesleğin sorunlarına ilişkin bilgi veren Dernek Başkanı Gülay Ertürk, hayvancılığın ülke ekonomisine katkısını artırmak, insanların sağlıklı ve dengeli beslenmelerini sağlamak, hayvan hakları ve refahını, ekolojik yaşam ve çevreyi korumak, hayvan sağlığında koruyucu hekimlik olgusunun pekişmesini sağlamaya yönelik çalışmalar yürüttüklerini söyledi. Mesleğin çok eski ve köklü olduğunu söyleyen Ertürk, Türkiye genelinde bir yılda ortalama 2 bin 600 kişinin Veteriner Hekimlik bölümlerinden mezun olduğunu, kamuda 11 bin, belediyelerde bin 700, gıda sektöründe 10 bin, serbest meslek olarak ise 12 bin civarında veteriner hekimin görev yaptığını kaydetti.

Son 6 yılda kamuya 2 bin veteriner hekim alındığını vurgulayan Ertürk, “Biz Veteriner Hekimleri, hekim olarak kabul edilen tıp doktorları, diş hekimlerinden sonra üçüncü meslek grubunu temsil ediyoruz. Ancak ne yazık ki ne hekim olarak ne de sağlık çalışanı olarak görülmüyoruz. Sağlık çalışanlarıyla ilgili hiçbir uygulamada kapsam içine alınmıyoruz. Bir arkadaşımız görevi başında öldürüldü, sağlıkta şiddet yasasına bile girmedik. İsmimiz ‘hekim’ ama devlet bunu görmüyoruz. Biz hekim olarak tıp doktorlarının, diş hekimlerinin, sağlık çalışanlarının şartlarını taşımak istiyoruz” dedi.

Gülay Ertürk, bunun yanında mesleki olarak birçok sorunla karşılaştıklarını belirterek, ““4-5 yıl önce Veterinerlik Uzmanlık Sınavı ile ilgili bir yönetmelik çıkartılmıştı. Ancak o zamandan bu yana uzmanlığa ilişkin hiçbir sınav yapılmadı. Veteriner hekim arkadaşlarımız, 5 yıllık fakültelerde aldıkları eğitimlerden sonra kendi çabalarıyla mesleki gelişimlerini sağlamaya çalışıyor. Bakanlık bu duruma el atmalı. Mesleki gelişime yönelik taleplerimizi gerçekleştirmeli. DEVA Partisi olarak sizlerden Mecliste sesimiz olmanızı istiyoruz.” ifadelerine yer verdi,

Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Karal da, veteriner hekimlerin yaşadıkları sorunların takipçisi olacaklarını belirterek, taleplerini Meclis gündemine taşımaya yönelik istişare içinde olacaklarının altını çizdi.

  • İLGİLİ ETİKET:
  • #SIVIL TOPLUMLA İLIŞKILER

SONRAKİ HABER

Tarım Orman İş Sendikası’ndan DEVA Genel Başkan Yardımcısı Karal’a ziyaret

Sık Sorulan Sorulara Cevaplar

12 Tem 2023